Hit enter to search

Elke hond is uniek!

Net zoals bij mensen heeft voeding ook bij honden een grote invloed op gedrag en gezondheid. Als hondentrimmers komen we in contact met heel wat honden en eigenaars die op vlak van voeding met de handen in de haren zitten. Het vaakst voorkomend probleem is overgewicht. Heel wat van de honden zijn eigenlijk te zwaar naargelang hun lichaamsbouw, terwijl de eigenaar het gevoel heeft dat hij al maar zo weinig voert. Zelf hebben we het omgekeerde aan de hand: een hond die maar niet wil bijkomen, een moeilijke eter, die eigenlijk te mager is. Maar we horen ook vaak van eigenaars dat hun hondje diarree krijgt als hij bepaalde brokken eet of moet overgeven bij een bepaalde vleessoort. Er zijn ook zoveel soorten en merken hondenvoer op de markt dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Iedere hond is ook uniek en heeft unieke behoeftes op vlak van hondenvoer.

Gediplomeerd voedingsspecialist

De beste voeding afgestemd op uw hond.

Als gediplomeerd voedingsspecialist voor honden, kunnen we u helpen uitzoeken welke voeding nu het beste past bij uw maatje. Ook al lijkt uw hond op het eerste zicht wel gezond. Maar in het bijzonder als uw hond problemen heeft met overgewicht, ondergewicht, groeipijnen, intolerantie, voedingsallergie, leveraandoening, maag- & darm probleem, slechte vacht, enz. is een geschikte voeding belangrijk voor het welzijn van uw hond.
Tijdens een consultatie gaan we kijken naar wat uw hond nodig heeft om zich beter te voelen. Dan gaan we samen op zoek naar een voeding die het meest aan deze behoeften voldoet, rekening houdend met uw wensen en budget. U krijgt bij afloop een schriftelijk advies mee. In sommige gevallen is slechts één consultatie voldoende. In andere gevallen kan een langdurig traject noodzakelijk zijn.

Wij zijn niet verbonden aan één specifiek merk van hondenvoer. Wij pinnen ons ook niet vast op één type voer zoals rauw vlees, geperste brokken, blikvoer of krokante brokken. Als voedingsdeskundige gaan we voor elke hond individueel op zoek naar het juiste merk, het geschikte type en de correcte portie.

Voedingsconsultatie voor uw hond

Voedingsadvies wordt enkel op afspraak gegeven. U kunt online een afspraak vastleggen op onze contact pagina.

Vooraf aan de eerste consultatie ontvangt u van ons een vragenlijst om in te vullen. Deze vragenlijst met uw antwoorden helpt ons een beter beeld te krijgen van uw hond en uw hulpvraag. In sommige gevallen is slechts één consultatie voldoende. In andere gevallen kan een langdurig traject noodzakelijk zijn.

Een eerste consultatie duurt ongeveer 1 uur en kost 60,00€ (excl. verplaatsingskosten).
Een vervolgconsult kost 40,00€.

Recente projecten

Bekijk hieronder een aantal van de fijne werken die we mochten doen.